Linguaramadindong 100% Català

No oblidis visitar tots el menús de la web per obtenir més materials gratuïts


Proposta

Altres propostes

Acollida origen xinès

Download

Curs de distribució gratuïta de català per persones d'origen xinès, publicat per normalització lingüística de Badalona.

Català d'acollida

Download

Curs de nivell inicial del consorci de normalització lingüística de Sant Adrià de Besos,molt visual, és per persones alfabetitzades principalment.

Vincles

Download

Curs de 3 nivells amb guia didàctica , llibre de text i llibre d'exercicis , orientat a nens.

Comencem

Download

Curs amb guia didàctica, complert en dossiers temàtics, per al treball de l' alumne, pot fer-se servir sol o com a complement d'altres mètodes, inclou manipulatiu diccionari visual per diferents propòsits didàctics

Cercle de conversa de Salt

Download

Curs de català que proposa l'aprentatge a través de la conversa en diverses àrees temàtiques de nivell acollida.

Làmines viure

Download

Mètode organitzat en làmines amb guia didàctica, diverses imatges globals per presentar el vocabulari.També inclou un diccionari en imatges.

Parlem, llegim i escrivim amb la Nàdia i en Li

Download

El material ha estat elaborat pel grup de mestres del programa d’ Educació Compensatòria del Vallès Occidental. Material per a l’aprenentatge inicial de la llengua. Consta de 4 quaderns per a l’alumne graduats de manera que els continguts van adquirint complexitat a mesura que avancen els números

Vivim junts

Download

Col·lecció de làmines amb què la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General per a la Immigració promocionen l’ús de la llengua catalana, per fer acolliment lingüístic i nivell bàsic.La primera col·lecció conté 23 làmines que presenten diàlegs sobre activitats quotidianes i una guia didàctica . La segona col·lecció conté 17 làmines que no inclou el zip.

Viure a Catalunya. Desde el ...

Accedir a Viure a Catalunya. Aprenem desde el ...

Material desde la llengüa de procedència del estudiant.

Viure a Catalunya. Comencem a parlar

Accedir a Viure a Catalunya. Comencem a parlar

Recull de converses sobre temes de la vida quotidiana que comencen per un nivell bàsic i van augmentant de dificultat. S’adrecen a persones que volen practicar la fluïdesa en català i escoltar diferents varietats dialectals. Les converses estan agrupades pels temes següents: les persones, els llocs, la casa i l'entorn, les hores i els dies, la feina, el mercat i les botigues, el menjar, els serveis, la salut i el lleure. Els diàlegs es poden llegir en format PDF i escoltar en MP3.

Galí

Accedir a Galí

Autoaprenentatge. El Galí introdueix l'alumnat a un nivell bàsic de llengua catalana i occitana a partir d'activitats seqüenciades i programades que desenvolupen les habilitats bàsiques de coneixement lingüístic: escoltar, parlar, llegir i escriure.

Speakcat

Accedir a Speakcat

Autoaprenentatge. És un curs de català de supervivència per a estudiants estrangers en un context universitari. Conté exercicis autocorrectius que es poden treballar a través de tres itineraris diferenciats.

MÉS RECURSOS

Es tracte de recursos de la generalitat, tv3 i normalització lingüística.


CONTES , DITES, RONDALLLES I LLEGENDES

Una mà de contes

Contes audiovisuals molt bonics i amb valors, feu una tria , per grup de vocabulari, un de setmanal o pel criteri que vosaltres decidiu.

Dites

Podeu trobar més dites i altres recursos com acudits a la web Tocat del bolet

 • 1. Com més serem més riurem
 • 2. A poc a poc i bona lletra
 • 3. De mica en mica s'omple la pica
 • 4. Tal faràs, tal trobaràs
 • 5. No diguis blat fins que el tinguis al sac i ben lligat
 • 6. Cel rogent, pluja o vent
 • 7. A l'estiu tota cuca viu
 • 8. Qui dia passa any empeny
 • 9. Pagant sant Pere canta
 • 10. Com més serem més riurem
 • 11. Qui de jove no treballa, de vell dorm a la palla

Llegendes

Hi ha moltes llegendes, de la ciutat, de festes, etc... Tria'n una, adapta-la al nivell dels teus alumnes i feu una presentació amb dibuixos de collita pròpia o imatges d'internet

La llegenda de Sant Jordi

CONVERSA

Visiteu l'opció Conversación de la web

Parlem Tu i Jo

Accedir als dossiers

Té l’objectiu de facilitar el diàleg i la conversa entre les persones aprenentes i les voluntàries que formen part del programa Voluntariat per la llengua.

Ep! Escolta i parla

Accedir a Ep! Escolta i parla

Format vídeo.La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística han creat el curs oral de català Ep! Escolta i parla.Aquest curs s’adreça a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic amb l’objectiu que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català. Es preveu que els aprenents que cursin l’Ep! Escolta i parla podran tenir la mateixa competència oral que els alumnes que hagin acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència.

Contes per parlar

Download

Material dirigit a les persones que volen reforçar l'aprenentatge del català i, especialment, a les parelles lingüístiques que participen en el programa Voluntariat per la llengua. Cada conte es complementa amb unes preguntes que faciliten la conversa, una breu selecció de fragments literaris d'escriptors catalans, una bibliografia temàtica i una tria de webs relacionats.

JOCS I DINÀMIQUES

musica

Visiteu l'opció Jocs d'aquesta web

Hi ha imprimibles i altres idees totalment editables en català i també en castellà. Bingos, oques, dòminos, dobbles, memoris, targetes i més

El penjat

Per practicar vocabulari i lletrejar és molt pràctic quan queda poc temps o per alleugerir dies de molta feinada

Els números, a part del famós bingo

Amb una pilota , pot ser de paper, anar-la passant i en veu alta dir el següent número, una variant de dos en dos , etc... qui s'equivoca paga penyora, conjuga un verb , escriu a la pissarra...

La frase maleïda

Per practicar vocabulari del mercat. La masovera va al mercat i compra taronges, el següent la repeteix i afegeix item, la frase va creixent i la dificultat també, quan ens equivoquem paguem penyora i tornem a començar.

Una història acumulativa

Escriurem a la pissarra un història poden ser les rutines diàries d'un personatge inventat , cada alumne diu una cosa que ha fet avui ell. Al final llegim la història en veu alta.

Els animals

Prèvia presentació del vocabulari, s'entreguen les targes amb el dibuix del animal, ara depenent del nivell amb mímica o descripció han d' endevinar de quin animal es tracte. Podem fer els plurals i femenins del mot.

Els post-it

Per practicar vocabulari de l'aula, entreguem els post-it un per alumne amb una paraula de coses que hi ha a la classe, ara un per un diuen : A la classe hi ha un/una i el mot i l'enganxen al damunt.

ALFABETITZACIÓ

musica

Visiteu l' opció Jocs d'aquesta web

Hi ha imprimibles i altres recursos com síl.labes, fitxes per resseguir específics per l'alfabetització.

Els Tarongers

Mètode d'alfabetització creat per Francesc Iglesias a l'aula d'adults Els Tarongers .Explica com posar-lo en pràctica, tots els materials es poden desacarregar. Recomanat

Lletres per tothom

Amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes (FACEPA), s'ha elaborat una maleta amb recursos pedagògics per a les persones formadores. L'arxiu inclou el mètode i la guia d'ús, els materials manipulables, lletres de cartró, etc...

Oralpha català

Curs d'alfabetització, mètode de paraules clau, en les àrees temàtiques d'acollida, de l'ajuntament de Barcelona, amb guia didàctica.


MÚSICA EN CATALÀ

musica

Visiteu l' opció Música d'aquesta web

Si toqueu la guitarra o ukelele, no deixeu de visitar aquesta secció, on podeu trobar cançoners, i altres recursos musicals, que poden ser útils a l'aula.

Bon dia-Els pets

Ja surt el sol

Superesmorza

Escriurem-Miki Núñez

Posa'm un suc-Macedònia

Dàmaris Gelabert

Té moltes cançons visiteu youtube, hi ha moltes que es poden fer servir amb propòsits didàctics

L'abecedari

Els mesos de l'any

Qué seré quan sigui gran

El pot petit

Ténen moltes cançons infantils interessants mireu el youtube per trobar més opcions

La rumba de les castanyes

Mainasons

Cançons infantils tradicionals

La masovera

En Joan petit
Contacta con nosotros.